Skip directly to content

13/01/2017

13/01/2017

Messenger Olès

Mw eseye anpil fwa pou voye foto fet 30 desanm ak anpil ti moun yo. Se jodi-a mw chans pou yo ale. Bos yo ap travay sou devi yo. Demen map jwenn nan yo.

Ik heb verschillende keren geprobeerd foto’s door te sturen van het feest op 30 december met heel veel kinderen. Vandaag zijn ze eindelijk verstuurd. De aannemers werken op de bestekken. Morgen krijg ik ze.

 

08/01/2017

Telefoon met Olès

Iedereen is in goede doen. Terwijl Olès in Boston was, was hij iedere dag in contact met het weeshuis.

De school was moeten open gaan vandaag, maar wegens de hevige regen is de start van het tweede trimester uitgesteld tot morgen.

De meeste resultaten van de kerstexamens zijn bekend. Wilken 62 %, Robenson 59 %, World Shaddaï 58 %, Nerlande 56 %, Emmanuel 51 %, Maudelet 55 %, Deluxon 66 %, Osnel 40 %, Ricardo 58 %, Muradieu 57 %, Maudeline 24 %, Ferlandine 43 %, Guilène 52 %, Roseberline 54 %, Jeandeline 39 %, Jèdeline” très bien”.  Josué was ziek en heeft geen examens gemaakt. Van Dieunise, Ilianette, Westendjie en Ivette is er nog geen rapport.

Olès vindt dat de jongeren van het secundair teveel met hun telefoons beziog zijn. Voortaan leveren ze die in voor de weekdagen.

Het project van Rotary loopt wat vertraging op door het slechte weer, want de gevraagde bestekken hebben ze nog niet kunnen brengen. Olès voorziet ook een pomp om het regenwater van het nieuwe bassin naar de reservoirs op het dak te pompen.

De dochter van Olès, Myriam, die in Boston woont heeft een busje gekocht voor het weeshuis. Misschien is het al beschikbaar in maart.

Boss Yotaire van de ramen voor de depots, moet nog enkel de sloten plaatsen.

De eigenaar van de grond heeft gezegd dat hij nu toch in januari contact zou opnemen, maar Olès heeft hem nog niet gezien. Olès stelt voor om nog tot einde januari te wachten en dan de plannen te wijzigen naar een andere oplossing.

Olès verhuist volgende week naar zijn nieuwe appartement. De meisjes zijn al naar boven verhuisd.

De stroom is vorige week meer dan een uur uitgevallen. Op sommige meisjeskamers is er nu nog geen stroom. Olès heeft een elektricien een onderzoek laten uitvoeren. Die besluit dat misschien een zonnepaneel niet werkt.

De opbrengst van de oogst is zeer miniem, zowel op Ti Mango als op de grond aanpalend. Te veel regen maakte dat de grond niet schoon gehouden kon worden.

De veestapel doet het goed. De geitjes <Pauline en Annelies zijn dood. Alleen bokje Louis leeft nog. De dierenarts heeft vruchteloos de geitjes proberen te redden.

Afsluitend komen Robenson en Nerlande aan tde telefoon om de beste wensen over te brengen voor iedereen in België.

 

24/12/2016

Messenger Olès

Bon-n fet nowel a fanmiy Vandueren. E ak tout zanmi OSJOSMA.

Zalig Kerstfeest voor de familie Vandueren en voor alle vrienden van OSJOSMA.

 

19/12/2016

Messenger Olès

Osjosma gen koral. Sa fe 2em fwa yo chante legliz la. Pe Dessalines kontan l'I mande pou yo animie mes 25 desanm lan.

OSJOSMA heeft een koor. Ze hebben voor de tweede keer gezongen in de kerk. Pastoor Dessalines is heel tevreden en heeft gevraagd om de mis van 25 december op te luisteren.

 

17/12/2016

Messenger Olès

Tout moun anfom ni isit ni Ayiti. Tout ti moun an vakans, yap tann rezilta. Mw te gen yon ti pwoblem nan fesbouk, malgre mw eseye kreye yon lot Kont, mw toujou pedi kontak yo nan mesenje. Mw eseye la poum we si na retabli kontak mesenje-a.

Iedereen hier in Haïti maakt het goed. Alle kinderen hebben vakantie en wachten op hun resultaten. Ik heb een probleem op facebook. Doordat ik een nieuw profiel heb aangemaakt, ben ik al mijn contacten van messenger kwijt. Ik ga proberen om de contacten weer op te halen.

 

12/12/2016

Messenger Olès

Mw gen nou tout moun anfom senmichel. Josué ak Westendjie te gen fyev, kounya yo bon. Se demen medsen-an ap retire aparey la nan Gedeline. Lot enfomasyon. Denye fwa Mesye Béni te kominike ak mw. Li te di lwen, li pwobabl poul vini nan premye semenn janvye. Mwen pa konnen, siw te konnen deja? Salye famiy lan pou mwen.

Iedereen in Saint-Michel is in vorm. Josuë en Westendjie hebben koorts gehad, maar nu zijn ze beter. Morgen neemt de dokter Jèdeline nog onderhanden. Iets anders. De laatste keer dat Beni met me gecommuniceerd heeft, liet hij me weten dat hij in januari zou komen. Weet jij wanneer ? Doe heel de familie de groeten.