Skip directly to content

25/12/2017

Messenger Olès

25/12/2017

Jwaye nowèl papi Frans, manmi Frans ak tout pitit yo de tout ti moun yo, manmi Olës ak mw.

Zalig Kerstmis Papi Frans, Mami Frans en alle kinderen vanwege alle kinderen, mami Olès en ikzelf.

 

Messenger Olès

21/12/2017

Mw komanse ak 2 travay jodi-a. Pentire Sen Jozef ak repare salon sen Jozef.

Ikk ben vandaag met twee werken gestart: (opnieuw) schilderen van sen Jozef en het herstellen van de salon van en Jozef

 

Telefoon met Olès

18/12/2017

Buiten wat verkoudheden gaat het goed met iedereen.

De dedouanering van de container is vlot verlopen. Alle colli’s zijn aangekomen. Alleen telt Olès een twintigtal stoelen bestemd voor de school van de zusters, waar Frans er een zestigtal heeft verstuurd.

Voor de meeste kinderen is de vakantie begonnen. Voor de jongeren van het zevende jaar (derde middelbaar) en reto (zesde en voorlaatste jaar middelbar) nog niet.

Op 6 januari wordt het boren van de put gestart. Dat is op de dag van aankomst van de reizigers. Frans komt immers voor zijn 25ste reis naar Haïti aan op 6 januari in het gezelschap van een ploeg van drie werkers: Jef, Pierre en Jaak. De aannemer voor het boren van de put heeft een voorschot gevraagd van 1.000 USD.

Ook het graven van de greppels om de kanalisatiebuizen te leggen tussen de gebouwen onderling start op dezelfde dag.

Op 7 januari zullen we samen Nieuwjaar vieren. Daarvoor wordt het stiertje geslacht dat afgelopen zomer werd aangekocht.

 

Messenger Olès

16/12/2017

Mw apen sot rele konpayi foraj pi-a. Aparey la gen yon ti pwoblem. Li banm garanti, lap vini pou komanse fouye pou nou le 5 janvye. Mw panse lap bon, paske nap la le 6.

Ik heb net met de firma gebeld die de put komt boren. Er is een probleem met hun installatie. Ze geven me garantie dat ze vóór 5 januari komen. Ik denk dat dat goed is, want jullie arriveren de zesde.

 

Messenger Olès

11/12/2017

Pe Gédéon apen sot relem. Kontene-a ap rive kay yo vendredi. Samdi maten yap ouvril. Isit tout moun anfom. Ti moun yo nan ekzamen 2em kontwol.

Père Gédéon heeft me gebeld. De container arriveert vrijdag. Ze openen hem zaterdag morgen. Iedereen maakt het geod. De kinderen maken hun tweede reeks examens (Kerstexamens).

 

Messenger Olès

6/12/2017

Mw resevwa bilten preske pou tout ti moun yo. Jiskounya sel Ricardo ki pa gen mwayen.

Ik heb de rapporten van bijna iedereen. Alleen Ricardo heeft een onvoldoende.

 

Messenger Olès

2/12/2017

Nou te gen vizit byenet sosyal jedi-a ki te soti potopwens. Nan kad yon kanpay nasyonal pou evalye tout ofelina. Te yon long entevyou ak mw. Yo fe yon dosye pou chak ti moun yo. Yo te vreman kontan. Yo te mandem sa, mw bay yo nimewo telefon ou.

IBESR stuurde een delegatie uit Port-au-Prince voor een controle in het kader van de nationale campagne om alle weeshuizen te evalueren. Ze hadden een lang interview met mij. Ze hebben voor ieder kind een dossier gemaakt. Ze waren echt tevreden. Ze vroegen me naar jouw nummer en ik heb het gegeven.

 

Messenger Olès

27/11/2017

Mwen te lavil samdi-a. Youn se magazen mwen tap achte pwovizyon. Lot la se yon recho 3 plas, mwen panse lap bon pou nou. Konsa nap fini ak achte chabon. Pri li se 12500 dola HT.ak bonbòn Kom nou gen bonbòn lap koute n 10 000 dol. Sil posib lew vini na tou achtel.

Ye se fet Kris wa. Fet kiwo yo tou. Apre mes la, kiwo yo te ale lasidras ak pe-a.

Ik was zaterdag in de stad. Op de ene foto het warenhuis waar ik proviand heb ingeslagen. Op de andere foto staat een fornuis met drie vuren dat we kunnen gebruiken. Dan zouden we kunnen stoppen met houtskool. Het kost 870 euro met een gasfles zoals we er al hebben en die kost 695 euro. Als het kan zou ik die willen kopen wanneer je komt.

Gisteren was het feest van Christus Koning. Dat is ook het feest van de Chiro. Na de mis zijn de Chiroleden met de pastoor naar La Cidras geweest.